Tänään teki mieli päivälliseksi kalaa & ohjekin oli jo takaraivossa muistissa.Kun mieliteko on päällänsä, niin sitähän on silloin saatava =) Eli päivällisenä sitruunaista lohta ruiskuoressa, kera salaatin.

Kokeile sinäkin, ihan mielettömän hyvää!

PB230406.jpgPB230407.jpgPB230409.jpg

Sitruunainen lohi ruiskuoressa (Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy):
(1 uunivuoallinen, 4–6:lle)
1 pkt Ruistaikinaa (esim.pirkka/myllyn paras/itse tehty)
Täyte:
1dl Riisi+Ohraa tai Kaura+Riisiä (valmissekoituksia)
500g lohifilettä
2tl sitruunapippuria
1tl suolaa
1dl tuoretta tillisilppua
1 sitruunan kuori ja -mehu
200g sitruunatuorejuustoa
1 punasipuli renkaina
1 keltainen paprika renkaina
Voiteluihin:
2rkl oliivi- tai rypsiöljyä
Valmistusohje:
Sulata taikina. Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi ja valuta neste pois. Saat reilut 3 dl kypsiä suurimoita. Fileoi kala isoiksi suikaleiksi. Leikkaa sipulit ja paprikat renkaiksi.
Jaa taikinalevy 2 osaan,toinen puolikas saa olla hieman pienempi.Kaulitse öljytyn leivinpaperin tai silikonialusen päällä kahdeksi levyksi. Kumoa isompi levy voideltuun laakeaan isoon uunivuokaan siten, että reunat jäävät reilusti vuoan reunoille.
Levitä pohjalle taikinan päälle keitetyt suurimot ja niiden päälle lohifileesuikaleet. Mausta suikaleet ja levitä päälle kerros sitruunatuorejuustoa. Levitä päälle sipuli- ja paprikarenkaat. Nosta pienempi kaulittu taikina tähän päälle ja sulje sauma kostutetuin sormin. Sivele pinta öljyllä. Pistele haarukalla.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min. Sivele pintaa uudelleen öljyllä, paista vielä 5 min. Nauti raikkaan salaatin kanssa.