Nyt on herkuteltu täytetyllä broilerilla.Kyllä oli suunmukaista evästä <3 

Pekonikääreinen täytetty broileri:
3-5 kpl broilerin maustamattomia rintafileitä 
suolaa
mustapippurirouhetta
Täyte:
savukinkkua
voimakkaan makuista kovaa juustoa ( meillä Musta Sara)
pekonia 
Leikkaa broilerin pitkälle sivulle tasku täytettä varten. Laita kinkkusiivu kaksinkerroin taitettuna + juustoviipale taskuun. Suolaa ja pippuroi broileri kummaltakin puolelta. Kääri 1-2 pekoniviipaleitta jokaisen broileripalan ympärille.

 

PB010397.jpg

PB010400.jpg

Ruskista pinta paistinpannulla molemmin puolin. Siirrä uunivuokaan ja kypsennä vielä uunissa n. 200 asteisessa uunissa 20-30 min. Älä kuitenkaan kypsennä broileria liian kuivaksi. Sisälämpötila +75 on riittävä mittarilla katsottuna.

PB010401.jpg

Bearnaisekastike (4 annosta):

200 g voita
1 rkl hienoksi silputtua sipulia
5 kokonaista mustapippuria
1 tl kuivattua rakuunaa
0,2 dl valkoviinietikkaa
0,8 dl vettä
3 kananmunankeltuaista
1 rkl silputtua tuoretta persiljaa
Leikkaa huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa sipuli, pippuri, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä. 
Siivilöi liemi teräskulhoon ja nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle (levyn voi jo sammuttaa).Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.
Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten,kun kaikki voi on sekoittunut, nosta kulho pois kattilan päältä.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Mausta persiljalla.

 

 

PB010404.jpg