Allekirjoittanut täytti vuosia tällä viikolla,joten tänään juhlistettiin syntymäpäivää =)
 
Herkuteltiin kinkku-metwurstivoileipäkakulla sekä Amerikkalaisella vadelmajuustokakulla.Hyviä olivat molemmat <3 Voileipäkakun ohjeen löytää aiemmista julkaisuista.
 
 
P9300384.jpg
 
 
22119847_10155799446384626_1098870708_o.
 
22184974_1441892895847329_1161687118_n.j
Itselläni vuoan halkaisija on 26cm, joten tein alla olevan ohjeen 1.5 kertaisena.
 
Amerikkalainen vadelmajuustokakku:
(Resepti:Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy)
1 pyöreä kakku (halkaisija n. 22 cm)
Pohja:
½ pkt Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (n. 200 g)
100g maitosuklaata
Kypsälle pohjalle:
5dl vadelmia tai karhunvatukoita
Täyte:
1tlk makeutettua kondensoitua maitoa (n. 400 g)
200g vaniljatuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
(1tl vaniljasokeria)
6 liivatelehteä
3 rkl maitoa
(muutama tippa punaista elintarvikeväriä)
Päälle:
vadelmia tai karhunvatukoita
Valmistusohje
Sulata pakastetaikina, ohjeeseen tarvitaan ½ pkt taikinaa. Rouhi maitosuklaa hienoksi & sekoita se sulaneeseen taikinaan käsin painellen. Pingota leivinpaperia pienehkön irtopohjaisen vuoan pohjalle & laita reunat kiinni. Levitä taikina käsin painellen vuoan pohjalle. Kypsennä kakkupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Varo paistamasta liian pitkään, ettei pohja kuivu.
Valmista pohjan jäähtyessä täyte. Vispaa kondensoitu maito, tuorejuusto & rahka kulhossa kevyeksi vaahdoksi. Mausta halutessasi vaniljasokerilla.
Pidä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min & liuota ne sen jälkeen kiehuvaan maitoon (esim. lasissa mikroaaltouunissa) niin, että seos juuri & juuri kiehahtaa. Anna liivatemaidon jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi.
Levitä kypsän jäähtyneen pohjan päälle runsaasti vadelmia. Sekoita liivatemaito vaahtoon & jos haluat niin lisää muutama pisara elintarvikeväriä.Hieman raidallisen täytteestä saat,kun pyöräytät vain muutaman kerran vispilällä & levität täytteen vadelmien päälle vuokaan, tasoita pinta. Anna täytteen hyytyä viileässä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele ennen tarjoilua.
VINKKI: Leivo lopusta taikinasta murotaikinapikkuleipiä. Voit käyttää ohjeessa myös tavallista pyöreää makeaa piirakkataikinaa. Taikinan joukkoon voit sekoittaa rouhittua suklaata.