Tänään syötiin itsetehtyä,mutta mukailtua Meksikonpataa =) Mukailtua siksi, että lisäsin sekaan erilaisia kasvispussien jämiä pakastimesta.Tuli todella hyvää <3
 
P8220398.jpg
 
 
”Meksikonpata" (6-8 annosta)
(Nimi lainausmerkeissä siksi,että alkuperäiseen ohjeeseen ei kuulu porkkana eikä parsakaali)
600 g jauhelihaa
1 iso sipuli silppuna
3 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pss taco-maustetta
(suolaa)
pippurisekoitusta
3 dl pitkäjyväistä riisiä
8-9 dl vettä
500 g tomaattimurskaa
60 g tomaattipyrettä
2 isoa suippopaprikaa pieneksi kuutioituna
2 keltaista porkkanaa pilkottuna
100 g sokeriherneitä
200 g pakasteherneitä
200 g pikkumaissia
parsakaalinuppuja
persiljaa silppuna
öljyä paistamiseen
 
Kuumenna öljyä kattilassa/padassa/isossa kasarissa. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta tacomausteella ja pippurisekoituksella (+ suolalla). Lisää joukkoon riisi ja kääntele hetki kattilassa. Kaada joukkoon vesi ja tomaattimurska sekä tomaattipyre. Lisää kuutioitu paprika,porkkanat ja valkosipuli. Hauduta kannen alla 15-20 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa herneet ,maissi sekä parsakaalin nuput.Tarkista lopuksi vielä maku.
Silppua pinnalle persiljaa tai esim. kevätsipulin varsia..