Rakastan kukkakaaligratiinia & nyt oli sen vuoro ruokapöydässä.Itse teen juustokastikkeen lisäämällä vehnäjauhot kylmään maitoon, koska aikanaan Äitini ei pystynyt syömään perinteisesti tehtyä (kihdin vuoksi).Gratiini on todella hyvää jo sellaisenaankin, mutta maistuu myös kalan,broilerin,lihapullien/-pihvien tai vaikka uunimakkaran kaverina :)
 
P8140398.jpg
 
Kukkakaaligratiini (2 heng.):
n.650g kukkakaalia
4 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
reilu kourallinen juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
currya
pekoniliemijauhetta
 
Leikkaa kukkakaalin kanta pois & pilko kukkakaali nupuiksi.Keitä merisuolalla maustetussa vedessä n. 10min./ höyrytä .Jos höyrytät nin ripottele päälle merisuolaa/sormisuolaa.Valmista juustokastike sekoittamalla vehnäjauhot kylmään maitoon & keitä kokoajan sekoittamalla,kunnes sakenee. Lisää mausteet & juustoraaste, anna muhia hetki mutta ole varovainen lämmön kanssa ettei pala pohjaan.
Laita valutetut kukkakaalit uunivuokaan & kaada juustokastike siihen päälle.Vuoka uuniin 175 asteeseen n.30-40 min tai kunnes pinta on ottanut kauniin värin