Äitienpäivä on ihan nurkan takana =) Miltä kuulostaisi esimerkiksi kimalteleva kakku tai säihkyvät kuppikakut? Glittersokerilla saat mukavasti kimallusta leivonnaisten päälle. Syötävän glitterin valmistus on helppoa ja leipomuksensa saa näin kimaltelemaan kauniisti. Ainesosiksi tarvitset vain kidesokeria sekä nestemäistä elintarvikeväriä. HUOM! Todellista kimallusta on vaikeaa vangita kuvaan, joten tämä kannattaa kokeilla itse!

Glittersokerin tekoon tarvitset:
• 2,5 dl Kidesokeria
• 1 tl nestemäistä elintarvikeväriä

Glitter%20alku.jpg

1.Mittaa sokeri kuppiin ja sekoita sekaan elintarvikeväri. Elintarvikevärin määrällä voit säädellä glitterin sävyä. Vähemmällä määrällä saat vaaleampaa väriä ja lisäämällä elintarvikeväriä taas tummempaa. Tässä kuvassa on käytetty 1 tl punaista elintarvikeväriä. Muista, että väriä on helppo lisätä, mutta sitä ei voi poistaa, joten kannattaa lisätä väriä pikkuhiljaa.

Glitter%20pelti.jpg
2.Levitä värjätty sokeri tasaisesi, foliolla päällystettyyn uunivuokaan tai pellille.
3.Paista 175 C asteisessa uunissa ensin 5 min ja riko välissä muodostunut sokerilaatta jauheeksi ja paista toiset 5 min uunissa.

Glitter%20kulho.jpg
4.Hajoita sokeri irtonaiseksi. Voit myös halutessasi puristaa sen siivilän läpi tasaisemman lopputuloksen saamiseksi. Käytä sokeri jäähtyneenä leivonnaisten koristeluun.

P5110369.jpg

Voit myös halutessasi säilöä glittersokerin purkkiin myöhempää käyttöä varten.


Tällä saa helposti näyttävyyttä leivonnaisiin ja glittersokeri sopii hyvin myös kakkujen tai pienten suupalojen koristeluun. 
(Lähde:DailyChic)