Isäntä leipoi iltanaposteltavaksi parmesaanigrissinejä.Nam! Helppo ohje, taattu maku & sopii mainiosti myös esim.keittojen/salaatin kaveriksi.Meillä nyt oli parmesaania, mutta esim. emmental sopii hyvin.
PB250240.jpg
 
Grissinit:
2dl vettä
25g hiivaa/1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
n. 1 tl chilijauhetta
n. 5 dl vehnäjauhoja
0,5-0,7 dl juoksevaa oivariinia
öljyä/ juoksevaa oivariinia voiteluun
parmesaania (tai esim. emmentalia) maun mukaan
 
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja chili.
Alusta joukkoon vehnäjauhot Lisää lopuksi juokseva rasva. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä.Kauli levy n. 3mm paksuksi.Voitele oliiviöljyllä tai voisulalla.Raasta päälle parmesaania.Leikkele taikinapyörällä 2,5 senttiä leveitä & noin 20 cm pitkiä suikaleita.Pyöräytä ne pituussuunnassa kierteelle.Nosta tangot pellille leivinpaperille. Paista grissinit uunin keskiosassa 225 asteessa 8 - 10 min tai kunnes ovat saaneet vaalean ruskeaa väriä.