Minusta on välillä ihana kokkailla miehelle sellaista ”kiitos että olet olemassa”- ruokaa. Meikäläisen vahvuus kun ei ole esim. täyslihapihvin paisto, niin tänäänkin mennään mun tyylillä kokata.
Menu alkoi salaatilla.Sen jälkeen oli juustoinen lihamureke, uunikasviksien & muussin kera.Kaiken kruunaa jallukermakastike :)
 
Juustoinen lihamureke:
600 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 prk kermaviiliä
1 pss sipulikeittoaineksia
100 g juustoa
1 tl suolaa
maustepippuria
 
Valmistusohjeet:
Mureke:
Sekoita keskenään kermaviili & sipulikeittoainekset, anna turvota hetki. Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna & mausteet. Yhdistä seokset, lisää suola & maustepippuri & sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina työlaudalle levyksi & ripottele raastettu juusto pinnalle. Kääri rullalle & nosta rulla öljyttyyn uunivuokaan (tai esim. uunipellille leivinpaperin päälle). Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
 
Uunijuurekset:
Kuori & pilko juurekset (esim. porkkana, lanttu, palsternakka, punasipuli).Laita uunivuokaan. Ripottele päälle hieman suolaa & mustapippuria sekä loraus öljyä & hunajaa. Uuniin 200 astetta & 40-50min.
 
PA060199.jpg
 
Jallukermakastike:
(ohje on Cebicin keittiössä-blogista)
4 dl kuohukermaa
½ yksikyntinen valkosipuli
1 lihaliemikuutio
1 rkl (viherpippuri)dijon-sinappia
1 rkl hunajaa
1 dl *Jaloviinaa
mustapippuria
(ripaus suolaa)
Kaada kerma kattilaan, murusta joukkoon lihaliemikuutio ja puolikas yksikyntinen valkosipuli (tai kaksi valkosipulinkynttä), lisää hunajaa, reilusti mustapippuria ja sinappia. Kiehuttele pienellä lämmöllä kasaan ja mausta kastike jaloviinalla. Anna kiehua vielä hetki, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
PA060200.jpg