Makean hammasta kolotti =) Pikaisesti leivoin raparperipiirakan & pakastimestakin löytyi kaveriksi vaniljajäätelöä.Nyt on makeanhimo taas tyydytetty.Suosittelen tätä reseptiä kokeiltavaksi, myös marjojen tai omenoiden kanssa toimii oikein hyvin! 

Ps.Annos ei ole kaunis,koska jäätelökauha oli hukassa...

P6130109.jpg

Kuohkea raparperipiirakka uuninpellillinen
( huom!jos uunisi on leveämpi kuin 60cm,niin tee ohje kaksinkertaisena )
 
3 isoa kananmunaa
3 dl sokeria
2.25 dl maitoa
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3-4 raparperin vartta ( 2 kpl jos isoja )
 pinnalle: kanelia ja sokeria
 
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. 
Kiehauta kattilassa voi ja maito. 
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuuman voi-maitoseoksen kanssa. 
 
Kaada uuninpellille leivinpaperin päälle. 
Pilko raparperit paloiksi ja ripottele pinnalle. Ripottele päälle vielä kanelia ja sokeria. 
 
Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 
175 asteessa 30 minuuttia
tai kiertoilmalla 160 asteessa n. 30 minuuttia
 
Tarjoa vaniljakastikkeen- tai jäätelön kera.